Η τελική ρύθμιση για τις 100 δόσεις σε Εφορία και Ταμεία

Τη δυνατότητα να ρυθμιστούν σε 100 δόσεις, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, βεβαιωμένες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, εφόσον έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015, δίνει το νομοσχέδιο που κατέθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών.

Πλέον δύνανται να υπάγονται στη ρύθμιση και όλες οι οφειλές που προέρχονται από ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα προβλέπονται απαλλαγές από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, που φτάνουν έως 100% κατά την εφάπαξ καταβολή, ενώ ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων τμηματικής καταβολής κυμαίνεται από 2 έως 100. 

Συμφωνητικά : Άνοιξε Η Εφαρμογή (Οδηγίες)

Άνοιξε η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των Συμφωνητικών μεταξύ επιτηδευματιών που ήδη είχε προαναγγείλει η ΓΓΔΕ και για την οποία σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με το άρθρο μας στις 22 Φεβρουαρίου 2015 . 

Η κατάθεση των 3μηνιαίων Συμφωνητικών-Συμβάσεων ακολουθούσε εδώ και χρόνια τη παλιά καλή “συνταγή” της επίσκεψης στη Δ.Ο.Υ ‚με όλες τις γνωστές επιπτώσεις των απίστευτων ουρών ειδικά της ημέρες της λήξης της προθεσμίας. 


Παρακάτω θα βρείτε και τις Συχνές ερωτήσεις — απαντήσεις του taxinet για το θέμα.

Συχνές Ερωτήσεις — Απαντήσεις Για Υποβολή Κατάστασης Συμφωνητικών Της Παρ. 16, Άρθρου 8 Του Ν. 1882/1990

Η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης Από 01-01-2015 (Πίνακας)

Με το δεδομένο της παράτασης για 2 επιπλέον χρόνια της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης , που έληγε στις 31-12-2014 , ας δούμε τους νέους συντελεστές που ισχύουν από 01-01-2015 οι οποίοι και θα είναι με βάση τη νομοθετική διάταξη μειωμένοι κατά 30%.


Οι νέοι συντελεστές της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που ισχύουν από την αρχή του χρόνου και επιβάλλονται επί του συνολικού εισοδήματος όλων των φορολογουμένων , διαμορφώνονται ως εξής :

Δηλώστε, πληρώστε και... γλιτώστε τα πρόστιμα

Περαίωση-εξπρές για να πληρώσουν τους φόρους που δεν πλήρωσαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, όσοι αμέλησαν να υποβάλουν δηλώσεις εισοδήματος, δίνει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να πείσει τους δανειστές ότι μπορεί να συλλέξει άμεσα έσοδα για να κλείσει τις «τρύπες» του προϋπολογισμού.

Μάλιστα η κυβέρνηση «απενεχοποιεί» το μέτρο, επικαλούμενη το επιχείρημα ότι άλλα κράτη προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή στους φορολογουμένους τους κάθε πέντε χρόνια περίπου. Δίνει έτσι την εντύπωση ότι η ίδια ρύθμιση θα μπορεί να επανέρχεται από καιρό εις καιρό.