Έρχεται η μηνιαία υποβολή καταστάσεων για επιχειρήσεις

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση τού γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, η οποία θα «ενεργοποιεί» τη διάταξη που ψηφίστηκε με τον πρόσφατο φορολογικό νόμο, για τη μηνιαία, πλέον, ηλεκτρονική υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών, από περισσότερους από 1 εκατομμύριο επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Ειδικότερα, όσοι επιχειρηματίες τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ΄ κατηγορίας) θα πρέπει να υποβάλλουν κάθε μήνα τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών- προμηθευτών, ενώ όσοι τηρούν απλογραφικά βιβλία (εσόδων- εξόδων ή πρώην Β΄ κατηγορίας) θα υποχρεούνται να υποβάλλουν τις καταστάσεις προμηθευτών ανά τρίμηνο.

Με εξοντωτικά πρόστιμα μπαίνει το 2014

Με την ψήφιση των δυο νόμων, πριν το κλείσιμο της βουλής, ολοκληρώθηκε η επίθεση του κράτους στην επιχειρηματικότητα. Με την ψήφιση των νόμων 4172/2013 για το εισόδημα και 4174/2013 για τον Κώδικα φορολογικής διαδικασίας, τον Ιούλιο του 2013 το υπουργείο οικονομικών, θεωρητικά, προσπάθησε να «ρυθμίσει» τα φορολογικά θέματα.

Όμως τόσο το φορολογικό νομοσχέδιο, με τους συντελεστές φορολογίας , όσο και ο κώδικας φορολογικής διαδικασίας, έφερε αναστάτωση στην αγορά και ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας.
Η προσπάθεια «απλοποίησης» του Ν. 2523/1997, το γνωστό ποινολόγιο, αντί να βοηθήσει στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων και να επιβάλει πρόστιμα σε όσους φοροδιαφεύγουν, προσπαθεί, με εξοντωτικά πρόστιμα σε διαδικαστικές παραβάσεις , να χτυπήσει τους μικρομεσαίους και τους επαγγελματίες του χώρου , λογιστές και λογιστικά γραφεία.

Ευχέs Ε.Λ.Φ.Ε.Ε.Ρόδου


Ευχέs Ε.Φ.Ε.Ε.Α-Φ

     ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
                                                        
                                    
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσής μας ( ΕΦΕΕΑΦ )  εύχονται σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά  με υγεία και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο έτος 2014

Ευχέs Σ.Φ.Ε.Ε.Φ.Ε

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΦΘ/ΔΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ




   
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο σας εύχονταιΧρόνια Πολλά και καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και κουράγιο για το μέλλον.

Τα πρόστιμα του Ν.4174/13 (Φορολογικό Ποινολόγιο)

Τα πρόστιμα για εικονικά, πλαστά κλπ ήδη τα έχουμε αναλύσει στο αρχή του θέματος αυτού (§55) γιατί ήδη εφαρμόζονται από το 2013.(Προσοχή. Με τον ΕΝΦΙΑ πήραν πίσω την ευνοϊκή διάταξη για τον λήπτη που είχε εξοφλήσει με κατάθεση στη τράπεζα???). Στην ανάλυση αυτή θα επιχειρήσουμε να ...φωτίσουμε?? τα υπόλοιπα πρόστιμα που θα ισχύουν από 1/1/2014.
 Ο νέος νόμος 4174/13 ...βρίθει άρθρων όπως και προστίμων? . Αφιερώνει 8?? ξεχωριστά άρθρα??? για τα πρόστιμα…, και φέρει πολύ μεγάλες ανατροπές... Είναι Εξοντωτικά και μάλιστα σε μια περίοδο που η αγορά και γενικά οι επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν. Πρόκειται για Καταιγίδα προστίμων???(Απαγορεύεται;; να υποβληθεί δήλωση εκπρόθεσμη ή τροποποιητική, ή ακόμη να μην υποβληθεί, θεσμοθετήθηκαν πρόστιμα που σου παίρνουν τα κεφάλι και προσοχή και στην ΥΠΟτροπή?).
Για να γίνουν όμως κατανοητά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις κάτωθι έννοιες.

Ευχέs Χριστουγέννων τηs Ε.Φ.Ε.Ε.Κιλκίs


    Το Δ.Σ και τα μέλη τηs Ενωσηs Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κιλκίs σαs εύχονται
   ΚΑΛΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 

Ευχέs Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


Για τις οφειλές φόρου παραμένει η επιβολή προστίμου 10% σε 2 μήνες

        Το Σχέδιο Νόμου με τίτλο "Κυβερνητικό Συμβούλιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Αξιοποίηση ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις" που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. 

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 7 του ψηφισθέντος Σχεδίου Νόμου τροποποιείται το άρθρο 6 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Ν.Δ.356/1974), μετά και τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, από τον Υπουργό Οικονομικών Ι.Στουρνάρα ως εξής:«Για οποιαδήποτε ποσό χρέους γίνεται ληξιπρόθεσμο, ο οφειλέτης υποχρεούται να καταβάλει τόκους και πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, κατ΄ανάλογη, εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 53 και 57 του Κ.Φ.Δ. (ν.4174/2013), όπως ισχύει.
 Προκειμένου περί δημοσίων εσόδων, που δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (Ν.4174/2013), πλην των τελωνειακών, το χρονικό διάστημα των δυο (2) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής αυξάνεται σε έξι (6) μήνες».