ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει τα περί αύξησης προκαταβολής φόρου μικρομεσαίων απο 55% σε 90%

Σε διάψευση δημοσιεύματος αναφορικά με επικείμενες αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. 
Με βάση το δημοσίευμα το προσχέδιο του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος θα αύξανε δραματικά την προκαταβολή φόρου για τους μικρομεσαίους από το 55% στο 90%, θα φορολογούνταν από το πρώτο ευρώ οι αποζημιώσεις απολύσεις και θα άλλαζε η παρακράτηση του φόρου εισοδήματος.

Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ αναφέρει: "Για τα νέα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο νέο φορολογικό νόμο, ισχύει η διάψευση του Σαββάτου 18/05/2013, δηλαδή ότι είναι παντελώς αναληθή".

Σημειώνεται ότι αντίστοιχου περιεχομένου δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει το περασμένο Σάββατο επίσης διαψεύστηκαν κατηγορηματικά.

Υπενθυμίζεται ότι μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει έναν νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουνίου, με τον οποίο θα διευρύνεται η φορολογική βάση και θα απλοποιείται η νομοθεσία. Ωστόσο, πηγές από το υπουργείου Οικονομικών το πραγματικό χρονικό περιθώριο για το συγκεκριμένο νομοθέτημα φτάνει έως και το Σεπτέμβριο με την επόμενη μεγάλη αξιολόγηση της τρόικας.

www.capital.gr